Yeni doğan bir bebek için, hatta daha bü­yük bebekler için bile beslenme sonrasında bir miktar besini dışarı çıkarmak az rastlanan şey değildir.
"Çıkarma" (yenen gıdaların çıkarılması), be­beğin ağzından küçük miktarda sütün dışarı çıkmasıdır. Çıkarma, kusma ile karıştırılmamalı­dır. Kusma esnasında bebeğin midesindeki her şey güçlü bir şekilde ağızdan dışarı çıkarılmak­tadır.
Kimi yeni doğmuş bebekler her beslenme sonrası yedikleri gıdanın bir miktarını çıkarırlar-, kimi bebekler yalnızca çok nadir Bebeğiniz kusarsa ne yapmalı?
Beslenme sonrasında gıdasını çıkarma ade­tinde olan bazı bebekler günde bir defa gibi sık aralıklarla büyük miktarlarda kusarlar. Bu du­rumda doktorunuza durumu bildirebilirsiniz; fakat yine de yukarıda söylendiği gibi bebek sağlıklı görünüyor ve kilo almaya devam edi­yorsa muhtemelen endişelenecek herhangi bir neden yoktur.
Eğer kusmukta kan ya da yeşil safra varsa bebek derhal tıbbi muayene görmelidir; çünkü böyle bir durum ciddi bir hastalık belirtisi ola­bilir.
Kusmak kimi zaman bir enfeksiyon belirtisi olabildiği için, aslında hiç çıkarma adetinde ol­mayan bebeğiniz aniden kusarsa, bebeğin vü­cut ısısını almalısınız. Eger vücut ısısı normal ise ve bebeğin davranışları bir anormallik gös­termiyorsa muhtemelen her şey yolundadır. Eğer bebek kusmaya devam ederse doktoru­nuza haber veriniz.

Comments

0 Response to 'Kusma ve Çıkarma'