Belirtiler
- Saçlı deri üzerinde pul pul kabuklanma.
Halk arasında konak da denilen, pullanma (sebore egzaması) her yaşta ortaya çıkabilecek çok rastlanan bir problemdir, ancak bebeklik ve ergenlik döneminde daha çok rastlanır. Pul­lanma çoğunlukla bebeğin hayatının ilk ayında başlar ve çocuk ilk yaşına girene kadar prob­lem olarak devam edebilir. Bunun nedeni bilin­memektedir. Eğer bebeğinizde pullanma varsa, ilk dikkatinizi çekecek şey muhtemelen, saçlı deri üzerinde kirli bir görünüm veren kuru ve pul pul lekeler olacaktır. Pulcuklar üzerinde san bir kabuk oluşabilir. Saç, kaş, kirpik, burun ve kulak çevresinde bazı pul pul lekeler dik­katinizi çekebilir. Bazan döküntüler o kadar ciddidir ki tüm vücudu etkileyebilir.
Tedavi
Pulanma genellikle diğer birçok pişikten daha az bir süre kapsar ve tedaviye cevap verir. Hafif pullanma için en iyi tedavi pullan­mış bölgeyi su ve sabunla yıkamaktır. Pullan­mış bölgeleri yağlamak, bebeğin saçını an-tisebore bir şampuanla yıkamak ve pulcukları yumuşak bir diş fırçasıyla kazımak da yararlı olabilir.
Eğer iyileşme olmazse bebeğinizin doktoru pullanmış bölgeyi ortadan kaldırmak için tıbbi bir tedavi tavsiye edebilir. Bebek birkaç aylık olduktan sonra pullanma genellikle bir prob­lem olmaktan çıkar.

Comments

0 Response to 'Cildin Pullanması'