Hamilelik Sırasında Kanama
Hamilelik sırasında vajinadan gelen kana­ma, yanlış bir şeyler olduğunun göstergesidir. Hemen doktorunuzu arayın.
Hamileliğin ilk 20 haftasında, kanama ge­nellikle düşükle ilişkilendirilir. Düşük sırasında­ki kanama hafif ya da ağır olabilir. Hiçbir uyarı olmayabilir ya da önce kahverengimsi bir akın­tı farkedebilirsiniz.
Hamileliğin ilk günlerinde, yumurta rahmin içine tutunurken, bazı lekeler görebilirsiniz. Ay­rıca tüm hamile kadınların yaklaşık 20'sinde, ilk günlerinde düşükle sonuçlanmayan kana­malar olmaktadır. Bu nedenle, tehlikeli olma­yabilir de, ama mutlaka doktorunuza danışın.
Hamileliğin 20. haftasından sonraki kana­malara doğum öncesi kanama denir. Bu, erken gebelik kanamasından daha az yaygındır ve kadınların yüzde 2'sinden daha azında görülür. Doğum öncesi kanaması, plasenta previa , dış gebelik, düşük ya da erken doğum dahil ol­mak üzere birçok nedeni vardır.
Birçok durumda, kanama hafiftir. Ancak, ciddi bir kanama sizin ve bebeğinizin hayâtını tehlikeye sokabilir.
Gebeliğin ilk aylarından sonra kanama baş­larsa, derhal doktorunuzu görün. Hastaneye yatırılmanız ve kanamanın nedeninin belirlen­mesi için ultrason gibi testlerden geçmeniz ge­rekebilir. Kanama ağırsa, kan nakli gerekli ola­bilir. En kötü durumda, doğum suni olarak baş latılır ya da bir sezeryan ameliyatı yapılır.

Comments

0 Response to 'Hamilelik Sırasında Kanamanın Sebepleri'