Çocuklar ve Düğme Gibi Piller
Düğme şeklindeki piller taşınabilir elektronik cihaz­larda (fotoğraf makineleri, cep tipi hesap makineleri, saatler, işitme cihazları ve diğer şeyler) gittikçe artan bir şekilde kullanılmaktadır.
Meraklı küçük bir çocuk için bu parlak nesneler ol­dukça dikkat çekicidir. Bun­lar ayrıca yutulduğu zaman en tehlikeli olanlarıdır.
Bu pillerde tehlikeli alka­li sıvılar bulunur; bazılarında ayrıca potansiyel olarak ya­şamı tehdit edecek miktar­larda cıva da bulunur.Eğer bunlar mideye veya barsaklara inerse,pilin içindeki sıvı
karın ağrısı ve hassasiyeti,
kabızlık, kusma ve ateş gibi bazı semptomları ortaya çı­karırlar. Eğer çocuğunuz düğme şeklinde bir pil yuta­cak olur ise, hemen çocuğu­nuzun doktorundan çocuğa bakmasını isteyiniz. Cerrahi müdahale gerekebilir. Önleme
Ebeveynler ve büyükan­ne ve büyükbabalar evlerini çocuklar için tehlikelerden arındırırken bu tehlikeyi de gözönüne almalıdırlar. Kulla­nılmayan pilleri çocukların ulaşamayacağı bir yere ko­yunuz. Bitmiş pilleri atarken yeni yürüyen çocuklar bile bunları kolayca patlatabileceğinden dolayı bunları çöp kutusuna atmayınız.

Comments

0 Response to 'Çocuklar İçin Tehlikeli Yabancı Cisimler'