Sağırlık

Hamilelik sırasında “Kızamıkçık” geçir­mek ya da bu hastalığın mikrobunu almak, çocuğun sağır doğmasına neden olabilir.

Tedavi

Doktorunuz hamilelik döneminde ki bu durumdan haberdar ise, çocuğun işitme duyusunu büyük bir ihtimalle izleyecektir. Dolayısiyle ciddi bir sorun halinde sizi uyarmış olması gerekir. Ama kendi kuşku­larınızdan söz ederseniz doktor hastenede daha donanımlı bir kulak muayenesi yaptı­rabilir. Çocuk sağır ise, özel bir eğilim görmesi gereklidir.

Doğuştan işitme bozuklukları, “Kızamık” mikrobu yada aileden gelen bir sağırlık ‘ söz konusu değilse, çok ender rastlanan bir durumdur. Ancak, doktora geçmiş hastalıklardan kaynaklanan bu endişelerinizi anlatmanız ve araştırmanız yararlı olur.

Tedavi

Doktor, çocuğun genel sağlığı ve hamilelik döneminde herhangi bir ilaç alıp almadığınız konusu üzerinde duracaktır. Daha güvenilir bir teşhis için çocuğun donanımlı bir hastanede muayene olması yararlıdır.

Tıkanma

Orta kulakta sıvı birikiminden kaymaklanan bu hastalık çocuklarda orta kulak iltihabına yol açabilir.

Doktora başvurun.

Tedavi

Doktor sıvının dağılması ve şişkinliğin giderilmesi için kan toplanmasını önleyen, ya da . alerjiye karşı ilaçlar verecektir. Bu tedavi sonuç vermezse, doktor kulağı cerrahi girişimle boşaltacaktır. Bunun ardında kulak hemen normale döner.

Comments

0 Response to 'Çocuklarda Sağırlık ve Kulak Tıkanması'