SARA NEDİR EPİLEPSİ NEDİR ?
Epilepsi, halk arasındaki adıyla sara, yineleyen nöbetler ile karakterize ve sıklıkla geçici bilinç kayıplarına neden olan bir durumdur.

Bazı nöbetlerden önce bir koku hissi gibi olağandışı bir algılama yaşanırken, bazı nöbetlerde kişi yere düşebilir veya ağzı köpürebilir. Bazen de boşluk nöbetleri denilen kişinin gözlerini bir noktaya dikmesi ve donuklaşması gibi durumlar ortaya çıkar.
Ancak bu geçici ve bilinç kaybı her zaman oluşmaz.
Nöbetler çok farklı şekilde ortaya çıkabilirler.

EPİLEPSİ NEDEN OLUŞUR TEDAVİSİ VARMIDIR ?

EnfeksiyonSistemik (tüm vücudu etkileyen) ya da şiddetli enfeksiyonlar yüksek ateşe ve dolayısıyla febril konvülziyonlara neden olabilirler.Konjenital Malformasyonlar(Doğuştan olan bozukluklar)Bazı beyin lezyonları(Değişim gösteren doku bölgesi)Doğum sırasında oluşabilir.Febril Konvülziyonlar(Ateşe bağlı istem dışı şiddetli kasılmalar)Febril konvülziyonun tek nedeni yüksek ateştir. Her 1000 çocuktan 19 ile 36'sında en az bir kez yüksek ateş nedeni ile konvülziyon geliştiği tahmin edilmektedir.
yeterlidir.

Tiroid HastalıklarıTiroid bezi vücuttaki sıvı dengesinin kontrolünde önemli bir rol oynar. Sıvı dengesi ise epilepsi eğilimini belirleyen bir faktördür. Genellikle tiroid sorununun tedavi edilmesi epilepsinin düzelmesi için.

BeslenmeBazı insanlarda epilepsinin nedeni olarak B6 vitaminin eksikliği saptanmıştır. TümörCerrahiBeyin ameliyatlarından sonraki dönemde nöbetleri önlemek amacı ile sıklıkla antiepileptik ilaçlar kullanılır.İskemik LezyonlarBeyne giden kan akımı azaldığında (iskemi) beyin dokusundaki besin maddeleri ve oksijen azalır. Bu da iskeminin neden olduğu hücre hasarına yol açar ve epileptik nöbet oluşur.

Comments

0 Response to 'SARA NEDİR EPİLEPSİ NEDİR ?'